Tekstschrijver en eindredacteur Geert de Vries | Delft | 06 30148002

Interviews

‘Digitale transformatie biedt kansen voor credit management’

1 november 2019

Hoe kunnen bedrijven nieuwe technologie zoals artificial intelligence, algoritmen en user interfaces inzetten als instrument voor een optimale klantrelatie? En wat betekent dit specifiek voor credit management? Op uitnodiging van Syncasso geeft Steven van Belleghem, dé expert in klantgerichtheid in een digitale wereld, hierover een inspiratiesessie tijdens de Credit Expo. Een uitgelezen mogelijkheid voor credit managers om inzicht te krijgen in de kansen en uitdagingen voor morgen. Een interview als opwarmertje.

Meer lezen

‘Overheid moet gerechtsdeurwaarders serieus nemen'

1 maart 2019

Mensen met schulden kunnen binnenkort in één oogopslag gratis een actueel overzicht van hun schulden zien op schuldenwijzer.nl. Ook schuldhulpverlenende instanties en deurwaarders kunnen op termijn inzicht krijgen in de totale schuldsituatie van een schuldenaar. Het nieuwe online platform is een initiatief van de Koninklijke Beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarders (KBvG) en de Stichting Netwerk Gerechtsdeurwaarders (SNG). Michaël Brouwer, voorzitter van de ledenraad van de KBvG, is trots op het initiatief en roept de overheid op om de deurwaarders nu eindelijk eens serieus te nemen. ‘Neem je verantwoordelijkheid, stop met het frustreren van de schuldenaanpak en maak gebruik van onze kennis, ervaring en schat aan informatie.’

Meer lezen

'Credit management bij Feyenoord'

1 juli 2018

Landskampioen 2016/2017 en winnaar van de KNVB-beker 2015/2016 en 2017/2018. Feyenoord speelt weer als vanouds een hoofdrol in de vaderlandse Eredivisie. Ook financieel is de Rotterdamse stadionclub van ‘geen woorden maar daden’ uit een diep dal terug aan de top. Martin Kabbedijk (48) werkt al achttien jaar als hoofd Financiële Administratie in De Kuip. In die periode maakte hij alle diepte- en hoogtepunten van dichtbij mee. Hij heeft twee passies: Feyenoord en zijn vak.

Meer lezen

‘Credit management bij Ajax'

20 oktober 2017

Jeroen Slop is al bijna twee decennia financieel directeur van Ajax. Als langstzittende bestuurder beleefde hij in die periode sportieve pieken (vijf landstitels, drie KNVB-bekers, vier Johan Cruijff- schalen en één verloren Europa League-finale), maar ook bestuurlijke dalen (de ‘Fluwelen Revolutie’ in 2010). In 2003 gaf Slop een spraakmakend interview aan De Credit Manager. Veertien jaar later zitten we opnieuw met hem om tafel voor een gesprek over de jaarcijfers, het transferbeleid en, uiteraard, credit management.

Meer lezen

‘Overleven zonder credit management is een illusie’

20 oktober 2015

Te veel bedrijven gaan onnodig failliet door miscommunicatie tussen de ondernemer en de bank. Dat stellen hoogleraar turnaroundmanagement Jan Adriaanse en consultant Erik in ‘t Groen, voormalig Bijzonder Beheerbankier, in hun boek ‘Zwaar weer ondernemen’. Redding is volgens hen vaak mogelijk, mits snel en adequaat wordt ingegrepen en beide partijen investeren in dialoog, wederzijds begrip en vertrouwen. Voor vakblad De Credit Manager interviewde ik beide auteurs over de voorwaarden voor een succesvolle turnaround en de cruciale rol van credit management.

Meer lezen

Geert@copyplatform.nl

+31 (0)6 30 14 80 02

Aart van der Leeuwlaan 24

2624 LD  DELFT

Kvk: 24312095

Eindredactie & bladmanagement

Copywriting & bedrijfsjournalistiek

Webredactie & online communicatie

Schrijftraining & taaladvies

© Geert de Vries | Disclaimer | Algemene voorwaarden

Delen