Tekstschrijver en eindredacteur Geert de Vries | Delft | 06 30148002

De interviewer geïnterviewd

Vertel eens iets over je achtergrond...
Ik ben geboren en getogen in Delft. Mijn vader, Aart de Vries, was eigenaar van 'de goedkoope verfwinkel' op Beestenmarkt 9. Deze in 1881 opgerichte verf- en glashandel bestaat nog steeds. Zie www.degoedkoopeverfwinkel.nl. Pa was een middenstander van het oude stempel: zakendoen draaide bij hem om vertrouwen, integriteit en service. Hij was ook een echte vakman, trots op z'n ambacht. Met de glassnijder was hij virtuoos en verf kon-ie met het oog exact op kleur mengen. Aan die laatste kwaliteit dankte hij z'n bijnaam 'de verfprofessor'. Hij was bovendien een taalkunstenaar, die messcherp kon formuleren en zeer humoristisch uit de hoek kon komen. Waarom ik dit vertel? Omdat ik in veel opzichten op m'n vader lijk. De appel en de boom.

Hoe ben je tekstschrijver geworden?
Min of meer bij toeval. Na m'n vwo heb ik Nederlands en geschiedenis gestudeerd aan de toenmalige Lerarenopleiding in Delft. In 1985 kwam ik via een oud-docent in contact met verzekeraar Nationale-Nederlanden. Daar zocht men een assistent van de bedrijfshistoricus. Ik werd aangenomen en heb vervolgens zes jaar bij NN gewerkt. In 1990 ben ik voor mezelf begonnen als freelance redacteur en bedrijfsjournalist. Nationale-Nederlanden was mijn eerste klant. En zo is het balletje gaan rollen.

Wat zijn je sterke punten?
Doordat ik vaak voor financiële dienstverleners en pensioenfondsen schrijf, ben ik goed thuis in pensioenen, verzekeringen en bancaire producten. Ik durf me geen pensioenexpert of fiscaaljuridisch specialist te noemen, maar ik weet van deze onderwerpen inmiddels wel veel af. Dat geldt ook voor accountancy en credit management. Een andere kwaliteit is dat ik ingewikkelde onderwerpen snel kan doorgronden en door intelligent te schrijven helder en toegankelijk kan verwoorden. Ik geniet er bovendien van om van teksten iets moois te maken, het is m'n tweede natuur. Ook als tekstschrijver streef ik naar perfectie. Mijn ideaal: het juiste woord op de juiste plaats, een gestroomlijnde compositie, geen jargon en een heldere boodschap.

Nog meer wat we moeten weten?
Ik ben een literatuurjunk (fictie en non-fictie) en een fanatieke fan van mijn twee muziekhelden: Herman Brood (& His Wild Romance) en Bruce Springsteen (& The E-street Band).

Geert@copyplatform.nl

+31 (0)6 30 14 80 02

Aart van der Leeuwlaan 24

2624 LD  DELFT

Kvk: 24312095

Eindredactie & bladmanagement

Copywriting & bedrijfsjournalistiek

Webredactie & online communicatie

Schrijftraining & taaladvies

© Geert de Vries | Disclaimer | Algemene voorwaarden

Delen